Volledige baanplannen

On3: Ray DeWeese, Cambria Pine Railroad

On3: Ray DeWeese, Cambria Pine Railroad

Downloaden: on3_sjcc-ray-deweese_large.png

N: Allok, Radiata Springs

N: Allok, Radiata Springs

Voor meer informatie zie het Forum.

Downloaden: n_kato-unitrack-Radiata-Springs.any

H0: Rien de Koning, Königsbach

H0: Rien de Koning, Königsbach

Toelichting van de ontwerper: "Het plan is niet gebaseerd op een werkelijke situatie. Railmateriaal: ROCO Geoline met aan het einde van de doodlopende stukken (rangeerterrein, lokloods) ROCO line met bedding (m.b.v. overgangsrail), rollend materiaal digitaal, wissels en ontkoppelrails analoog gestuurd. Totale raillengte 35,3 m. Trekkend materieel: 1 ROCO diesellok BR 290, 1 ROCO stoomlok BR 80 (met rookgenerator) en 1 stoomlok BR 86 (oude HAMO-model uit 1992, door ons inmiddels omgebouwd naar digitaal met sound en rookgenerator). Bewust geen elektrische loks i.v.m. bovenleiding en doorrijhoogte. Binnenkort komt er, naar alle waarschijnlijkheid, nog een ROCO stoomlok BR 50 of NS 49 bij met sound en rookgenerator. Getrokken materieel: 6 4-assige personenwagons, 7 2-assige personenwagons, 9 2-assige goederenwagons en een complete oude Fleischmann kraantrein (Krupp-Ardelt) met 8-assige dieplader beladen met generator Bovery-Brown. En als hulp in de huishouding de 'Schienenreinigungswagen' van ROCO, die niet in de normale treinsamenstellingen mee rijdt. Gebouwen en installaties: Faller, Kibri en Vollmer. Voertuigen: Wiking, Herpa, Busch, Vollmer en enkele aparte voertuigen van Matchbox en Siku (bewerkt). De voertuigen staan niet allemaal gedetailleerd op het plan."

Downloaden: h0_roco-geoline-Koeningsbach-1.any

H0: Alain Lissoir, Belgian Railways

H0: Alain Lissoir, Belgian Railways

Downloaden: h0_mixed-track-alain-lissoir-1.any

N: Peter, Baanplan 5

N: Peter, Baanplan 5


N Fleischmann Piccolo.

Downloaden: n_fleischmann-piccolo-peter-5.any

H0: Bill Coxe, Attic floor plan

H0: Bill Coxe, Attic floor plan

Bachmann E-Z Track.

Downloaden: h0_bachmann-e-z-track-attic-floor-plan.any

Z: Chaz, 69th Street Philadelphia

Z: Chaz, 69th Street Philadelphia

Rokuhan railmateriaal.

Downloaden: z_rokuhan-69th-Street-Station.any

H0: Maarten Flikkema, Märklin Metall + Symbolic

H0: Maarten Flikkema, Märklin Metall + Symbolic

Het schematische plan is gemaakt met de symbolenbibliotheken van het programma.

Downloaden: h0_marklin-m-maarten-flikkema-2a.any

Downloaden: h0_marklin-m-maarten-flikkema-2b.any

N: Russ Haigh, Ovaal micro On18 baantje

N: Russ Haigh, Ovaal micro On18 baantje

Een toelichting van de ontwerper: "Soms bouw ik ook echt wat ik heb getekend, en dit keer is het goed gelukt. Ik heb dit gebouwd op een klein tafeltje dat ik eigenlijk weg wilde gooien. De schaal is On18, met Atlas en Peco code 80 rails. Geweldig programma dat ook nog eens steeds beter wordt!" - Russ

Downloaden: on18_atlas-code80-oval-micro.any

N: Jeff Partridge, Heavy Rail 1960

N: Jeff Partridge, Heavy Rail 1960

Een enorme baan met New York Grand Central Station als uitgangspunt. Atlas Code 80.

Downloaden: n_atlas-code80-heavy-rail.any

H0/On18: Russ Haigh, FC&P layout

H0/On18: Russ Haigh, FC&P layout

Downloaden: mixed_scale_FC&Pv90.any

H0: Russ Haigh, On30 SSW layout

H0: Russ Haigh, On30 SSW layout

Downloaden: on30_atlas-code100-SSW.any

00: Andy Hutcheon Loft layout

00: Andy Hutcheon Loft layout

00 Hornby Standard Track

Downloaden: 00_hornby-standard-track-andy_hutcheon-1.any

N: Peter, Baanplan 2

N: Peter, Baanplan 2

N Fleischmann Piccolo. Dit baanplan (voor mensen met weinig plaats) is nog in ontwikkeling. Er komt binnenkort een uitgebreidere versie met een schaduwstation, dat op de achterste sporen aansluit.

Downloaden: n_fleischmann-piccolo-peter-2.any

H0: John MacDonald, Real water

H0: John MacDonald, Real water

Peco Streamline Code 100

Downloaden: h0_peco-streamline-code100-john-macdonald-1.any

H0: Michael Carver

H0: Michael Carver

Deze baan is ontworpen met Hornby Standard Track (schaal 00).

Downloaden: 00_hornby-standard-track-michael-carver-1.any

N: Martin de Widt, Middeldam

N: Martin de Widt, Middeldam

Martin vertelt het volgende over dit ontwerp:

"Dit baanplan is gemaakt met de voorloper van AnyRail, namelijk 'DRail'. De gebruikte rail-bibliotheek is schaal N - Fleischmann Piccolo. Het baanplan bevat 2 dubbelsporige hoofdlussen, welke beide uitkomen aan zowel de west- als de oostkant van het hoofdstation. De wisselcomplexen zijn zodanig ontworpen dat elk hoofdstationsspoor vanuit elke richting vanaf ieder spoor bereikbaar is. Dit geeft veel routeringsmogelijkheden en daarom ook veel rijplezier. Er zijn in totaal 3 stations opgenomen, het hoofdstation 'Middeldam' wat een gecombineerd doorgangs- en kopstation is, een voorstad-station aan doorgaande lijn 'Noorddam' en een kopstation 'Zuiddam'. Bij 'Zuiddam' is een goederen-rangeerterrein opgenomen, ten westen daarvan een containerterminal. Ten noorden van 'Middeldam' bevindt zich een tweede rangeer/opstelterrein en ten zuiden van 'Noorddam' een schaduwstation. De 'buitenlus' loopt over een verhoogd tracé, een spoordijk; deze begint oostelijk van station 'Middeldam' te klimmen en daalt weer ten westen van 'Noorddam'.

Zonder de hulp van dit programma zou deze baan er ongetwijfeld nooit zo strak hebben uitgezien !"

Downloaden: n_fleischmann-piccolo-marinus-de-widt-1.any

Z: Chris Manvell, Tentoonstellingsbaan

Z: Chris Manvell, Tentoonstellingsbaan

Chris werd geïnspireerd op een modelspoorbeurs, waar hij het gevoel kreeg iets mooiers te kunnen laten zien. Zo ontstond het plan voor deze verplaatsbare Z baan. Op ons (Engelstalige) forum vindt u meer informatie: Completed Z scale track plan.

Downloaden: z_marklin-miniclub-chris-manvell-1.any

H0: Jack Biermans, Een grote moderne stad

H0: Jack Biermans, Een grote moderne stad

Dit plan, in schaal H0, ontworpen met Roco Line, laat een boel ruimte voor dingen buiten het spoor. Zo is er een vierbaans snelweg, een pretpark, en ruimte voor een serieuze stad. Op ons (Engelstalige) forum vindt u meer informatie: Project 'Hoogveld'.

Downloaden: h0_roco-rocoline-jack-biermans-1.any

H0: Een station met ondergrondse keerlussen

H0: Een station met ondergrondse keerlussen

Dit plan is ontworpen voor Peco Setrack (schaal H0) en beeldt een iets groter station uit met ondergrondse keerlussen. In het schaduwstation is voldoende ruimte om verschillende treinen tijdelijk op te stellen, zodat in het zichtbare station een afwisselend en interessant bedrijf ontstaat.

Downloaden: h0_peco-setrack-station-only-1.any

H0: Eric Consemulder, club baan

H0: Eric Consemulder, club baan

Met dit ontwerp wil Eric clubs uitdagen een echt grote baan te realiseren.

Eric vertelt bij de baan het volgende verhaal:

"Vroeger, in rustiger tijden was er in het pittoresk dorpje "2 bergen" niet veel te beleven. Het verkreeg zijn naam door de schitterende lokatie waar het 540 jaar geleden gesticht was in een vallei, parallel tussen 2 zeer mooie bergen. Er was een klein station, 2 bergen, waar zo maar af en toe een stoptreintje langs kwam. Men had ook de oude Frederiks haven, waar eigenlijk het merendeel van de bevolking van oudsher werkzaam was in het bouwen van diverse soorten schepen. Per spoor kwamen aldaar de goederen voor het dorpje en de bouwmaterialen voor de scheepswerf binnen.

Door een explosieve groei in de economie is de haven verdriedubbeld in capaciteit, wat op zich de nodige problemen met werknemers en huisvesting met zich mee bracht. Uiteraard wilde het locale bestuur van 2 bergen de karakteristieke eigenschappen en uitstraling van het dorpje behouden, wat met de grote toestroom van havenarbeiders de spuigaten uit dreigde te lopen. Met het provinciale bestuur heeft men dus besloten om op een andere locatie een geheel nieuw dorp te bouwen, genaamd Nieuwhaven naar, uiteraard, de uitbreiding van de nieuwe haven.

Ook hier heeft het sneeuwbal effect gezorgd voor een grote toestroom aan arbeiders in de bouw, middenstand enz, zodat het inmiddels is uitgegroeid tot een middelgrote stad met tot nu toe een 80.000 inwoners. Hierdoor is het bestuur in 2 bergen erin geslaagd om de explosieve groei uit hun geliefde dorpje te houden en hun eigen karakter te behouden.

Nieuwhaven is inmiddels een op zichzelf staande stad geworden met geheel eigen bestuur en eigen bedrijvigheden. Er is een groot marktplein met diverse activiteiten, veel hoogbouw van zowel huisvesting als kantoren, allemaal in een modern jasje. Kortom, het bruist hier van de activiteiten, in tegenstelling tot het rustige 2 bergen.

Het baanplan laat dan ook zien dat we al ver gevorderd zijn in de gegroeide economie. Het is hierbij mogelijk om met goederen treinen alswel met personen treinen te rijden / rangeren. Een uitvoering in digitaal zal echter al veel problemen oplossen. Er is niet heel veel rekening gehouden met het rijden van stoomtreinen, omdat dat alleen in het begin gebruikt zou zijn ten tijde 2 bergen per spoor bereikbaar was. Al met al een spoorplan waar je jezelf of met de club naar hartelust kan uitleven.

Veel bouwplezier !!"

Downloaden: h0_roco-rocoline-eric-consemulder-3.any

H0: Eric Consemulder, gemengde rails

H0: Eric Consemulder, gemengde rails

Deze baan bevat rails van allerlei merken door elkaar. Wellicht moet er nog wat meer gestandaardiseerd worden op een specifiek merk, of railsysteem. Commentaar van de ontwerper:
"Of deze baan ooit gebouwd zal worden, zal de toekomst uitwijzen maar gezien de grootte en de kosten hiervan denk ik het niet. Niet alle sporen passen precies aan elkaar, maar het is ook nog maar een eerste opzet. De hoofd thema's zijn container overslag ( middendeel ) en kolen overslag ( boven en onder deel ). De hoogten zijn ook nog niet helemaal kloppend, maar de linker boven lift zal 6 ronden omhoog moeten zijn. Dit zal langzamerhand dan zakken richting rechts en onder naar 4 ronden lift."

Downloaden: h0_mixed-track-eric-consemulder-1.any

H0: Dave Gann, Hudson Central Railroad

H0: Dave Gann, Hudson Central Railroad

Hudson Central Railroad. De ontwerper vertelt:

"Mijn modelbaan, de Hudson Central, is een normaalspoor spoorwegbedrijf. Ik gebruik Atlas code 83, en ik ben in de kelder net begonnen met de onderbouw. Het ontwerp is een mengeling van rangeren, een schaduwstation, en een lus rondom.
Ik heb verschillende andere CAD programma's gebruikt om een modelbaan mee te ontwerpen, maar AnyRail is verreweg het gemakkelijkst onder de knie te krijgen. Binnen een paar minuten was ik al aan het ontwerpen."
Vriendelijke groeten, Dave Gann, USA.

Downloaden: h0_atlas-code83-dave-gann-1.any

H0: Zoltán Rigó, Groot Station

H0: Zoltán Rigó, Groot Station

Groot Station, ontworpen met Fleischmann Profi rails. De ontwerper zegt:

"Ik heb uw perfecte programma een paar weken geleden gekocht. 20 jaar geleden had ik een TT modelbaan. Dit inspireerde me, en zodoende heb ik besloten een gelijksoortig groot station te maken dat ik aan iedereen wil laten zien".
Hartelijke groeten, Zoltán Rigó, Hongarije.

Downloaden: h0_fleischmann-profi-zoltan-rigo-1.any

N: Russ Haigh, 24" x 48" mini On18 baanplan

N: Russ Haigh, 24" x 48" mini On18 baanplan

Een toelichting van de ontwerper: "Het baanplan is in schaal O9, 1/48 op N spoor rails. De gebruikte rails is Atlas Code 80 met Peco Setrack wissels. Plaats van handeling is het Amerikaanse Zuidwesten; mijn inspiratiebronnen zijn de 24" gauge Gilpin Tramway in Colorado en de 20" gauge Arizona Copper spoorlijnen. De foto hieronder is van een andere microbaan die ik al eerder heb gebouwd, die een goede indruk van de sfeer geeft." - Russ

Downloaden: on18_atlas-code80-russ-haigh-1.any

H0: Merv Hourigan, Newcastle Station

H0: Merv Hourigan, Newcastle Station

Newcastle Station is ontworpen met Peco Setrack. De ontwerper zegt:

"Ik heb uw programma enige maanden geleden aangeschaft. Het heeft me enorm goed geholpen en het was ook nog leuk om te doen. Ik wil u graag het ontwerp laten zien waar ik binnenkort aan ga bouwen. Het wordt een volledig digitale baan. Het idee is geïnspireerd op de omslag van een Hornby spoorplannenboek van Newcastle Station. Nogmaals mijn hartelijke dank om het mij mogelijk te maken een idee werkelijkheid te laten worden."
Met vriendelijke groet, Merv Hourigan, Australië.

Downloaden: h0_peco-setrack-merv-hourigan-1.any

H0: Peter Hanenberg, Waldeck

H0: Peter Hanenberg, Waldeck

Waldeck is ontworpen voor Märklin K Rails. De ontwerper schrijft:

"De voor de meeste spoorliefhebbers bijna onbedwingbare behoefte om grote machines aan te schaffen en beroemde exprestreinen te laten rijden, moet helaas bij de realisatie van dit ontwerp toch bedwongen worden. Het thema is van het ontwerp is een enkelsporige zijlijn in periode 3, maar zonder veel moeite kunnen eerdere of latere perioden gekozen worden.

Het verkeer over het aan de rechterzijde gelegen doorgangsstation Waldeck wordt vanuit twee schaduwstations bediend. De mogelijkheid bestaat om een trein uit dezelfde richting te laten terugkomen, maar dit is niet noodzakelijk. Ringverkeer kan ook worden uitgevoerd. Het aantal opstelsporen in de schaduwstations is indicatief; er is voldoende ruimte voor uitbreiding.

Het is de bedoeling om in het onderste baandeel een visuele scheiding aan te brengen, waardoor het kleine station Bechstein niet in het zicht van Waldeck ligt en andersom. Het aanbrengen van deze scheiding biedt de mogelijkheid om veel landschap aan te leggen en treinen relatief lang te zien rijden, ook al moet er voor worden omgelopen naar de andere kant van de tafel.

Een of meer aansluitingen op fabrieksterreinen of goederenloodsen maken een verlevendiging van het spoorbedrijf mogelijk."

Downloaden: h0_marklin-k-peter-hanenberg-1.any

H0: Rob Boone, Kolenmijn

H0: Rob Boone, Kolenmijn

Deze baan is ontworpen met de Fleischmann Profi bibliotheek. Voor wat betreft de realisatie is met de onderbouw reeds een begin gemaakt. Ook vordert de kolenmijn/stortplaats.

Downloaden: h0_fleischmann-profi-rob-boone-1.any

N: Bert de Vries, Two stations

N: Bert de Vries, Two stations

Deze baan is ontworpen voor Fleischmann Piccolo. De bouw is inmiddels begonnen...

Downloaden: n_fleischmann-piccolo-bert-de-vries-1.any

Allerlei

Hieronder vindt u een gevarieerde verzameling AnyRail voorbeelden van railgeometrieën en baanplannen.

Z