News

Due to heavy spamming attempts on this forum, automatic registration has been disabled. We will approve registration requests as quickly as possible (unless you're a spammer of course :) )

Topic: Release 3.6.0 - Line width  (Read 4142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Duchess Of Montrose

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
Release 3.6.0 - Line width
« on: July 01, 2008, 08:21:37 am »
Hi,
I have just installed release 3.6.0 and I am unable to change the line width when adding a feature. I can't find the option.
Any suggestions on what might be wrong?

Charlie
« Last Edit: July 01, 2008, 08:33:06 am by David »

Offline David

  • Hero Member
  • *****
  • Administrator
  • Posts: 3713
Re: Release 3.6.0 - Line width
« Reply #1 on: July 01, 2008, 08:32:47 am »
Hi Charlie,

In previous versions there was only a pop up menu for the points of the line. Now, there's an additional one for the lines themselves.

So: while on a line, press the right mouse button. The last menu item reads: 'Change line width...'.
That's the one you need.

David.

Offline Duchess Of Montrose

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Release 3.6.0 - Line width
« Reply #2 on: July 02, 2008, 12:42:48 am »
Thanks David.

I was looking for the option when I right clicked on the point rather than the line. 
Since this is the only option at line level rather than at point level, is there a reason for this?  From a consistancy viewpoint (and hence ease of use) I thought it would have been just another option when right clicking on the point.  It is easier to click on the point as it is a larger target.

Charlie

Offline David

  • Hero Member
  • *****
  • Administrator
  • Posts: 3713
Re: Release 3.6.0 - Line width
« Reply #3 on: July 02, 2008, 08:06:46 am »
The line has been make "clickable" as well because of the new 'shift and drag' functions. You can try them out when you drag a line or a point of a feature while holding the SHIFT key.
So it seemed natural to add a drop down menu for the lines as well. Most of the menu items are the same as for the points.

But indeed, the line width is set for the complete figure, so it might be reasonable to make it available in the point pop up menu as well.

David.