• Welcome to AnyRail Model Railroad Forum. Please login or sign up.
 
December 04, 2020, 04:11:02 pm

News:

Due to heavy spamming attempts on this forum, automatic registration has been disabled. We will approve registration requests as quickly as possible (unless you're a spammer of course :) )


Hulplijn

Started by Peter Buyk, November 22, 2018, 04:20:43 pm

Previous topic - Next topic

Peter Buyk

Is het ook mogelijk om zichtbaar hulplijnen in te stellen, zie wel dat ik een vinkje kan zetten voor hulplijnen, maar weet niet hoe ik deze moet instellen/zichtbaar krijgen


Keesoldscool

Goedemiddag Peter,

Het is niet helemaal duidelijk, wat je bedoeld met hulplijnen, maar er zijn wel twee opties die je kunt inzetten.
Onder: Instellingen vinkje plaatsen bij: Raster. Er opent een aantal vensters, namelijk Grootte en Achtergrond. Zet een vinkje in Achtergrond en vul bij grootte een maat in voor het raster. Standaard staat hij op een raster van 50x50 cm (500x500 mm).
Als je bedoeld, dat je kiest voor de optie: Invoegen > Lijn toevoegen, moet je wel verifiëren of onder de tab Tonen een vinkje staat voor het vak lijnen en vlakken.

Persoonlijk vind ik het werken op een raster het fijnst.

Met vriendelijke groet,

Kees
Grtz. Kees

Peter Buyk

Ik werk ook met het raster, maar zou eigenlijk zichtbaar 2 dikke lijnen willen plaatsen zodat het raster in 3 velden is verdeeld

Keesoldscool

Goedemorgen Peter,

Bedoel je zoiets als in de bijlage? Hier heb ik onder: Invoegen > Lijn invoegen twee lijnen geplaatst. Door op de lijn te klikken krijg je in de menubalk een dubbele tab met Hulpmi... en Lijnen. Daaronder staan dan de parameters, die je kunt gebruiken voor de lijnen. Zo heb ik in de bijlage Lijndikte 5 genomen. Je kunt ook nog de kleur wijzigen en de lijn boven of onder je werkniveau plaatsen.

Hoop, dat je hier wat aan hebt.

Met vriendelijke groet,

Kees
Grtz. Kees

Peter Buyk

Wederom bedankt voor de hulp, wat ik fout deed was wanneer de hulplijn was geselecteerd ik op de tab Hulpmiddelen klikte en dan gebeurde er niets, het extra menu komt pas tevoorschijn wanneer je op Lijnen klikt onder de tab hulpmiddelen.