News:

Due to heavy spamming attempts on this forum, automatic registration has been disabled. We will approve registration requests as quickly as possible (unless you're a spammer of course :) )

Main Menu

Baan idee 200x100 cm N

Started by hvdkooij, May 08, 2023, 05:09:50 PM

Previous topic - Next topic

hvdkooij

Even een baan idee bijgesloten. Het is nog in ontwikkeling. De ondergrond is 200x100 cm. Rechts heb ik een ernstige hoogte beperking omdat ik zo'n 40 cm schuin dak heb die rechts maar 8 รก 10 cm boven de tafel begint.

Het verhaal is een stadje in Duitsland met personen en goederen vervoer per trein. De voorkant van de tafel is de kade rand van een kanaal. Dus daar ligt haven spoor langs.

Het hoofstation is daarop aangesloten en is bedoeld voor lokaal personen vervoer en er passeeren af en toe ook sneltreinen. De dubbelspoor aansluitingen verdwijnen de heuvels in zodat het schaduw station ruimte geeft voor dat bedrijf zonder in zicht te zijn.

Vanuit de haven vertrekt een enkelspoor baan de heuvel op met een bocht om daar op hoogte te komen bij de industrie en een kleine onderhoudsplaats voor het lokale trein materieel.

Het leek mij een leuke mix tussen (geautomatiseerd) bedrijf en de omgeving bouwen.

Denk aan de tafel rand die gelijk kade is.

Maar ik sta open voor verbeteringen van het concept.

David

Het lijkt me een aardig begin, maar ik heb wel een paar opmerkingen:

- Waarom zo'n star plan langs de randen van de tafel? Probeer de rails eens iets schuin te leggen, dan ziet het er gelijk veel natuurlijker uit. Wellicht met behulp van flexrails.


- In werkelijkheid worden er niet veel driewegwissels of Engelse wissels gebruikt omdat ze technisch moeilijk te maken zijn en veel onderhoud vergen. Misschien kun je het plan zo aanpassen dat je meer gewone wissels gebruikt?


- Je hebt nu twee sporen midden door het station. Er is in elk geval geen perron. Is dat voor die sneltreinen? Zo ja, wil je dat dan echt dubbelsporig voor zo'n klein stationnetje?

- Wat doe je met het middendeel? Landschap?
David Hoogvorst. Founder and Owner of DRail Software. Creator of AnyRail.